ANTI-AGING

  • I Tromborg udvikler vores in-house science team innovative hudplejeprodukter, der ved hjælp af bioaktive ingredienser udvider hudens alder på et molekylært niveau.

Anti-aging på molekylært niveau

Aldring er forårsaget af en række biokemiske processer, der ælder kroppens største organ, huden, over tid og deraf påvirker dets udseende. Hudens ældning er karakteriseret ved ydre træk som rynker, tab af elasticitet og spænstighed. Når vi i Tromborg bruger begrebet Anti-aging, så refererer det til processen med, på molekylært  niveau, at begrænse eller forsinke disse ændringer gennem en overskuelig brug af hudplejeprodukter.

Anti-aging-produktformuleringer er udviklingen af frontlinjeteknologier og kraftfulde ingredienser såsom sofistikerede bioteknologiske hudplejeprodukter med peptider.

På baggrund af in-house forskning arbejder Tromborg på at hjælpe hudcellerne til at minimere aldringen i huden ved hjælp af vores yndlingsingredienser: planteekstrakter & peptider.

Vi arbejder altid ud fra den nyeste research inden for bioteknologi og anvender bioaktive ingredienser i form af peptider i kombination med planteekstrakter (Biointelligence®). Med anti-aging ønsker vi at passe godt på hudcellerne hele livet igennem for smuk, strålende og vital hud. Huden er trods alt kroppens største organ. Derfor har Tromborg udviklet Treatment og Beauty of North©: to linjer af innovative anti-aging-produkter, der udvider og forlænger hudens alder, så den forbliver i topform – alt sammen ved hjælp af anti-aging på molekylært niveau.

  • Vi kalder det Science Behind Beauty©, som sammen med økologiske, aktive ingredienser er grundstenen bag vores hudpleje.

Epidermis & Dermis

Anti-aging beskæftiger sig overvejende med de to øverste lag af huden: epidermis (det ydre lag) og dermis (det midterste lag).

Læs mere om epidermis og dermis 

Epidermis er det yderste lag af huden, hvori den primære celletype er keratinocytter. Epidermis udgør barrieren til dine omgivelser, hvori keratinocytterne forhindrer fremmede stoffer (varme, UV-stråling, bakterier m.v.) i at trænge ind i kroppen. Epidermis bliver konstant bombarderet med atmosfærisk støv (particular matter) og frie iltradikaler fra de eksterne omgivelser. Begge dele angriber hudcellerne og ødelægger hudbarrieren.

Grænsen mellem epidermis og dermis, det epidermale-dermale kryds, er en samling af proteiner og strukturer kendt som basalmembranen. Under basalmembranen er den underliggende dermis, som giver strukturel støtte, samt næring og cirkulation i huden. Her eksisterer makromolekylerne, og det er også her, at selve forandringerne i din hud sker. Det er primært dermis Tromborg arbejder med, når vores biokemiker & CSO, Tim Schyberg, udvikler anti-aging-produkter, der hjælper til at modvirke og forsinke aldring af huden.

 

Aldersrelaterede ændringer i hudens lag bidrager en stor del til at huden ad åre forandrer sig, både af udseende og følelse, f.eks. rynker, tab af fasthed og elastisk tilbagetab. Aldring af huden fremkaldes også af udefrakommende faktorer såsom luftforurening, rygning og soleksponering (UV-stråling). I vores daglige liv kan vi ikke undgå alle disse faktorer, der ælder huden. Derfor udvikler Tromborg produkter, der beskytter mod ekstern aldring af din hud, så vi i stedet giver huden redskaber til at modvirke aldring på et molekylært niveau i form af hudpleje.

Tromborgs biomagiske Biomolecular Destress Peptide Mist beskytter eksempelvis huden ved at forstærke fremkomsten af de såkaldte Heat-shock-proteiner, der er med til at beskytte cellerne mod stress forårsaget af forskellige ydre fænomener, herunder kemisk forurening og varme som f.eks. de stadige temperaturforandringer. Dertil forstærker misten biomolekylære effekter fra andre bioaktive ingredienser.

Den primære skade din hud udsættes for kommer fra solens UV-stråling, også kaldet fotoaldring. Strålingen går ind og skader DNA’en i hudcellerne. Dette forekommer ved, at solens stråler danner frie radikaler i form af reactive oxygen species (ROS), som dominerer hudcelleforandringer negativt. Derfor skal du altid påføre UV-beskyttelse, når du bevæger dig ud i solen.

Læs mere 

ROS er den primære faktor bag aldring og svækkelse af hudceller, da de ødelægger hudbarrieren og skader mtDNA, som er cellernes energicentre der producerer ATP. ATP er energimolekyler, som leverer den vigtigste kilde til energi i vores celler. Tromborgs Sun Primer DNA Protection Cream er beriget med 20 naturlige aktive ingredienser inklusive antioxidanter, der tilsammen neutraliserer den negative effekt af frie radikaler forårsaget af UV-stråling og miljømæssige faktorer. Dertil skal man naturligvis altid bruge solbeskyttelse, og så er du godt på vej til at beskytte huden, mens du samtidig kan nyde at være udenfor i solskin.

 

Det er ikke kun solen, der er medførende til øget ROS i dermis. Allerede fra fødslen, men især omkring 30-års alderen, begynder huden selv at danne ROS. At huden allerede ældes og accelereres fra 30-års alderen, skyldes en mutation i menneskets gener – en såkaldt genetisk defekt. Fx indeholder arter af muslinger ikke et aldersfremskridende defekt gen, hvorfor de kan blive over 500 år gamle.

For at forstå hvordan huden ældes med alderen og grundet udefrakommende stråling, skal vi kigge nærmere på hudens midterste lag, dermis. Dermis består primært af en ekstracellulær matrix (ECM) og fibroblaster, som er bindevævsceller. Så længe ECM er i balance, forbliver huden sund og vital. Fibroblaster står for syntese og nedbrydning i ECM, og i ung hud fungerer de som en fabrik for kollagen, elastin og lignende komponenter, der gør huden glat og elastisk at se på. Balancen bliver etableret mellem syntese og nedbrydning af ECM, hvilket skaber en tilstand af homeostasis – ligevægt. Når balancen i ECM forstyrres, resulterer det i rynker og mindre elastisk hud.

Læs mere 

Hvor der i ung hud eksisterer store mængder af fibroblaster som producerer kollagen, ser vi i aldrende hud, at fibroblasterne falder sammen og producerer en større mængde ROS, der yderligere øger ekspression af MMP’er (matrix metalloproteinaser). MMP’er er aggressive kollagennedbrydende enzymer, som skal nedjusteres for at bevare hudens elasticitet og udvide alderen. Øget MMP-aktivitet fremkaldes af frie radikaler, som nedbryder ECM-molekyler, fører til kollagenfragmentering og derved accelereret dermal aldring. Denne nedbrydning af hudens balance og kollagenniveauet viser sig som rynker og tør hud.

Ældrede ECM'er er karakteriseret ved et tab af kollagenmasse, ophobning af proteinaggregater, at de bliver fragmenterede samt mister deres beskyttende og mekaniske funktioner, der er vigtige for cellulær integritet. Når man genopretter ECM-homeostase ved hjælp af anti-aging, kan du reducere rynkerne og genskabe hudens kosmetiske udseende. Peptiderne i Tromborgs produkter, som eksempelvis vores Peptide Anti-Aging Wrinkle Serum, langtidssikrer og bremser hudens aldring ved at aktivere kollagen- og ECM-opbygning.

Kollagenmassen falder kontinuerligt med en hastighed på 1 % om året i den menneskelige hud, hvilket giver rynker og slap hud. Generelt er der under aldring et progressivt fald i ECM-biosyntese, ledsaget af en stigning i ECM-nedbrydning. Dette tab af ECM-biosyntese og stigning i ECM-nedbrydning kan driver eller fremskynder aldring af huden, hvilket vi forsøger at bremse med produkter indeholdende peptidkomplekser, der som signalmolekyler (messengers), har en dokumenteret anti-aging effekt.

 

Når din hud aldres er basalmembranen det første, der angribes. Basalmembranen adskiller de to øverste lag i huden, epidermis og dermis. I ung hud er basalmembranen sammentrukket og rynket, hvilket viser sig som glat hud på overfladen. I takt med at huden bliver mindre elastisk med alderen, vil basalmembranen blive strakt ud – og så opstår rynkerne på overfladen af huden.

Hvordan virker anti-aging

Med anti-aging på molekylært niveau skaber innovative & bioaktive ingredienser (messengers) en række kosmetiske fordele for huden: reducerede rynker på overfladen, opstrammet hud, fugt og øget elasticitet. Vi ønsker især at booste ECM-balancen ved at få hudcellerne til at opføre sig som ung hud i længere tid. Det gør man ved at udvide hudens alder på et molekylært niveau, mens man modvirker de negative nedreguleringsprocesser, så kollagen ikke bliver nedbrudt, og kollagen-nedbrydende enzymer hæmmes.

Tromborgs Treatment-linje benytter den nyeste anti-aging-teknologi og sætter den i molekylær kontekst for at forlænge hudens alder. Vi forener natur og videnskab med produkter indeholdende planteekstrakter og den nyeste peptide-teknologi i form af bl.a. 4-generationspeptider. For at modvirke hudens aldringsproces på et molekylært niveau skal man bruge et arsenal af bioaktive ingredienser. Jo flere bioaktive-ingredienser, jo større chance for en kosmetisk virkning.

  • Netop derfor består eksempelvis vores Anti-Aging Wrinkle Cream af hele 35 bioaktive ingredienser og 6 peptider – med den ingrediensliste får man en synlig effekt, hvor fine linjer og rynker reduceres.

De mange bio-aktive ingredienser påvirker de aldersrelaterede molekylærprocesser i huden til at mindske synlige tegn på aldring.

Den højaktuelle viden og vores kontinuerlige forskning i anti-aging på molekylært niveau har ledt os til at udvikle et gennembrud inden for hudpleje: Beauty of North-linjen kombinerer et uset højt antal af 11 forskellige peptider med Wild Type® Plants (planter der vokser vildt på deres naturlige levesteder, hvad vi kalder ’Above Organic’). I Anti-Aging Molecular Messenger Cream mindsker et cyclopeptid synlige tegn på rynker og giver spændstighed og elasticitet, mens en blanding af tri- og tetrapeptider beriger cremen med en ny dimension af blødhed. Anti-Aging på højeste niveau.

Med en effektiv anti-aging-hudplejerutine fra Tromborg opnår du et synligt resultat: en klarere hud, hvor livslinjer og rynker synligt reduceres. De aktive cremer kan også allerede fra 20’erne bruges til at forebygge rynker og styrke kollagendannelsen. Anti-aging-produkter er desuden den ultimative fugtbooster uanset hvilken hudtype, de bruges på. Det er biointelligence på højeste niveau, der giver synlige resultater for din hud. Uanset alder.

/Tromborg

GIV MIG BESKED

Vi sender dig en mail, når produktet er tilbage på lager.

Indtast din e-mail
Der var en fejl. Prøv venligst igen.

GIV MIG BESKED

Tak! Vi sender dig en besked, så snart produktet er tilbage på lager.